Logo BekoDesign
Web - Apps - Online

Applicaties

Applicaties kunnen vaak meer bieden dan een (responsive) website. In het eerste geval blijft een applicatie, eenmaal geïnstalleerd, op het apparaat staan. Grote kans dat de gebruiker nog eens terugkeert. Toch heeft een app een heel ander doel dan een website. Een website is vaak bedoeld om te voorzien in de informatiebehoefte, een applicatie biedt vaak gepersonaliseerde inzichten. Hoe dan ook, wij denken graag mee over hoe een applicatie ingezet kan worden!

We beschrijven hieronder hoe het proces, van het realiseren van een applicatie, bij ons in zijn werk gaat.

Liever voorbeelden van projecten die door ons zijn uitgevoerd? Dat kan: bij onze klanten beschrijven we onze laatste projecten.


Idee & Vrijblijvende offerte

1. Idee & Vrijblijvende offerte

Elk project begint met een idee, voor een applicatie is dit soms een probleem waarvoor een oplossing nodig is. In deze stap is het van belang om samen te kijken naar mogelijke oplossingen en de wensen van een applicatie. Ook wordt de doelgroep bepaald voor de applicatie en wordt er besproken op welke platformen de applicatie moet werken: Android, iOS en/of Windows apparaten.

De wensen worden opgenomen in een vrijblijvende offerte. Blijken er later toch nieuwe wensen te zijn? Dan kijken we natuurlijk naar een geschikte oplossing. We begrijpen immers dat flexibiliteit belangrijk is!

Concept & Bespreking

2. Concept & Bespreking

Voor applicaties is het niet altijd noodzakelijk en rendabel om gedetailleerde ontwerpen te maken. Voor de beste gebruikservaring moet er immers een ontwerp per platform komen. Daarom maken we bij applicaties vaker gebruik van 'low fidelity wireframes', een soort plattegrond voor een app. Met dit ontwerp wordt het duidelijker hoe de app uiteindelijk gaat werken en welke functionaliteiten aanwezig zullen zijn in de uiteindelijke versie.

Realisatie & Testen

3. Realisatie & Testen

In deze stap gaat het echte werk beginnen, de applicatie wordt gerealiseerd. Afhankelijk van de wensen en de grote van de app kunnen we binnen enkele weken een testversie opleveren. Deze testversie wordt gebruikt om feedback te ontvangen om dit zo vroeg mogelijk mee te kunnen nemen. Mogelijk worden er verschillende testrondes ingezet, totdat de applicatie voldoet aan de gevraagde functionaliteiten.

Publiceren & Promotie

4. Publiceren & Promotie

Zodra de applicatie 'af' is gaan we over tot het publiceren van de applicatie in de App Store, Play Store en/of Windows Store. Afhankelijk van het platform wordt de applicatie gecontroleerd, dit kan enkele dagen tot uiterlijk twee weken duren. Nadat de applicatie goedgekeurd is kunnen we de app publiceren en is deze te downloaden.

Nadat de applicatie gepubliceerd is moet deze uiteraard gepromoot worden, verschillende mockups en screenshots worden meegeleverd. Indien gewenst is het ook mogelijk om een speciale 'app' pagina te ontwikkelen voor een bestaande site of los staande pagina. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Statistieken & Updates

5. Statistieken & Updates

Na publicatie wordt er direct gemonitord en geanalyseerd op welke manier de bezoekers gebruik maken van het product.

Kunnen de gebruikers de functionaliteiten vinden? Op welke apparaten wordt de applicatie geïnstalleerd? Hoevaak maken de gebruikers gebruik van de applicatie? Daarmee kunnen we aan de slag om de applicatie steeds beter te maken.

Innovatie

6. Innovatie

Applicaties worden vaak voorzien van een update. Nieuwe functionaliteiten binnen nieuwe versies van het betreffende platform biedt wellicht nieuwe mogelijkheden. In deze extra stap wordt ook bekeken, aan de hand van de statistieken uit stap 5, of er nieuwe inzichten en/of nieuwe wensen zijn. Aan de hand van deze informatie kunnen er stappen worden genomen om de applicatie van een update te voorzien.

Vrijblijvende offerte aanvragen