Logo BekoDesign
Web - Apps - Online

Analyse

Bezoekers hebben vaak niet veel verstand van je vakgebied, daardoor is het handig om de website, zowel technisch als tekstueel te laten beoordelen door een onafhankelijke partij. We testen de website graag op verschillende aspecten: technische staat, gebruiksgemak, vindbaarheid, snelheid en overzichtelijkheid.

Naast een overzichtelijk rapport onderverdeeld in verschillende onderdelen, met bijhorende scores, sturen we ook verbeterpunten mee. Deze verbeterpunten ontvang je in de vorm van een prijsopgave, hierdoor kun je dit gelijk gebruiken voor je beeldvorming. De analyse is volledig gratis en wordt binnen 2-5 dagen via de mail teruggestuurd.

Hieronder beschrijven we hoe het proces, van het analyseren van een website, bij ons in zijn werk gaat.

Direct een analyse aanvragen


Checklist & Testen

1. Checklist & Testen

De website wordt getest aan de hand van een vooraf opgestelde checklist. Aan de hand van de checklist controleren we of alle onderdelen voor een website in 2023 aanwezig zijn. Ook wordt de website getest op snelheid, schaalbaarheid voor verschillende resoluties en zoekmachine optimalisatie.

Beoordelen & Gebruiksgemak

2. Beoordelen & Gebruiksgemak

In deze stap gaan we met een scherp oog beoordelen of verschillende doelen van de website gehaald kunnen worden. Hoe de website oogt, hoe simpel de website in gebruik is en of dit past bij de beoogde doelgroep. Daarnaast wordt de informatie op de pagina's beoordeeld. Dit bij elkaar levert uiteindelijk een beoordeling op.

Resultaten & Prijsopgave

3. Resultaten & Prijsopgave

De checklist, beoordeling en testresultaten worden in een rapport opgebouwd. In dit rapport trekken we ook onze conclusie over de geanalyseerde website. Goede en slechte punten worden vermeld samen met verbeterpunten en/of nieuwe idee├źn. Hiervoor wordt een prijsopgave bijgevoegd om een goed beeld te kunnen vormen.

De analyse is daarna afgerond en het rapport wordt teruggestuurd, we kunnen nu direct beginnen!

Direct een analyse aanvragen